Сезоните В България

България е страна, разположена в Югоизточна Европа на Балканския полуостров. От изток се мие от Черно море. Тази страна е известна със своите неограничени възможности за отдих както през лятото, така и през зимата. Има ски курорти, уникални плажове, зелени гори, лечебни минерални извори, храмове и манастири, множество природни, архитектурни и исторически забележителности.

По-голямата част от страната е заета от равнини и хълмове, а около 30% са планини. Най-голямата низина е Дунавската равнина, най-високите планински вериги – Рила, Пирин, Стара планина. България е известна със своите хидротермални и артезиански извори; плодородна земя произвеждаща голямо разнообразие от плодове ,зеленчуци, лозя, слънчогледи, рози и др.

Забележителностите на България са многобройни и разнообразни, а всеки град или курорт има места, които определено си заслужава да бъдат посетени. В страната има три национални парка, които се намират в планините Рила, Пирин и Стара планина, както и около осемдесет природни парка и резервати. Най-известните и привлекателни за туристите – паркове „Сини камъни”, „Рилски манастир”, резерват „Витоша” „Сребрена” и „Чупрене”.

В страната има и множество религиозни сгради – храмове, манастири, църкви, параклиси. Най-известен е Аладжа манастирът, Бачковският манастир и Рилският манастир.

Туризмът и отдихът в България са много разнообразни и интересни. През лятото можете да се отпуснете в морски курорти като Албена, Балчик, Дюни, Златни пясъци, Китен, Кранево и др. На всеки курорт има множество хотели и всеки ще намери забавление по свой вкус: барове, ресторанти, дискотеки, спортни центрове, водни атракции, екскурзии с лодка и много други. Много градове в България, като Албена или Балчик, се намират в живописни местности и въпреки факта, че животът в тях бушува, в същото време е идеален за тиха и спокойна почивка с цялото семейство и с малки деца.

През зимата планините са покрити със сняг, така че можете да отидете на ски и сноуборд в ски курортите: Банско, Пампорово, Боровец, Витоша. Те имат добре развита инфраструктура и модерни ски писти с различна трудност. Много туристи идват тук през зимата, за да отпразнуват Новата година в съответствие с националните традиции на тази страна.

Освен това в България има балнеоложки и климатични курорти, които могат да подобрят здравето Ви, благодарение на лечебните извори и минералните води: Велинград, Сандански, Хисаря и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *